Z MOTÝLÍHO DOMU‚ chovatelská stanice papillonů

Postřehy z Lipska 2014

Haf,

tak si představte, že moji páníčkové se byli podívat na výstavě psů v Lipsku a nevzali mě sebou ! No, ale tak moc mě to zase nemrzí. Já výstavy moc nežeru. To kousek sušené kachničky, co mi páníček po návratu na usmířenou dal, byl lepší. A taky mi přivezl nový pelíšek.

Nebudu vám povídat o něčem, co jsem neviděla a tak nechám páníčka, aby vám sdělil, co viděl:

V Lipsku se uskutečnila ve dnech 23. a 24. srpna 2014 společná výstava psů a koček. V sobotu byla soutěž o německého vítěze a v neděli mezinárodní výstava. Bylo přihlášeno skoro 5.500 psů nejrůznějších plemen a soutěžilo se v 47 kruzích. Mimo to navštívilo výstavu dalších 1.800 psů a mnoho tisíc návštěvníků. Vstupné stálo 9€ a parkovné 6€.

Výstava se konala na novém veletržních výstavišti, které je skutečně velkoryse postaveno především ze skla a oceli. Všude je dost místa a světla. Jednotlivé pavilony jsou propojeny skleněnými tunely, takže ani za deště se nemusí ven.

Na výstavě panovala pohodová atmosféra jak mezi páníčky, tak i mezi pejsky:

Nás samozřejmě nejvíc zajímali papilloni. Proto nás překvapilo, že z takového množství přihlášených psů bylo jen 16 papillonů a 2 phaleni. Byli ovšem krásní ! Jinak to ale ani nemůže být, protože papilloni jsou prostě krásní. Rozhodoval pan Pieter Burema z Holandska. A tady je pár fotografií:

  

 

 

 

 

a phalene:

 

Vlastní výstava byla doprovázena také bohatým programem atrakcí pro návštěvníky. 

                         

Každý si mohl vyzkoušet agility:

Předvést, co jeho kamarád dokáže:

Zatancovat si se svým psem, ukázat jeho výcvik nebo schopnosti pomáhat postiženým. Dokonce v bazénu probíhala soutěž ve skoku dalekém do vody a v potápění se psy. Každý, kdo předvedl něco zajímavého, samozřejmě dostal dárek od sponzorů.

Bylo také možno si nechat namalovat karikaturu svého miláčka (a nebo snad vlastní ?)

Nakonec proběhlo to nejdůležitější, tedy soutěž o německého vítěze 2014.

Pochopitelně nemohl vyhrát nkdo jiný než modrá německá doga !

Podrobnější informace najdete na www.messe-hund-und-katz.de.

Tak zase příště někde mezi pejsky a páníčky "na shledanou !"